Leendert Roossien

Biografie

Leendert Roossien

Biografie Leendert Roossien

Componist & Tekstdichter

Leendert Roossien wordt geboren op 16 oktober 1949 in Groningen. Zijn muzikaal gevoel ontdekte hij al op zeer jonge leeftijd, en als 8-jarige kwam hij bij de plaatselijke drumband, als puber begon hij zijn eerste liedjes te schrijven en begeleid op zijn gitaar trad hij af en toe op. Op de Kweekschool voor Onderwijzers (nu: PABO) zat hij in de klas met Peter Schaap (“Adem mijn adem”) en toen werd het componeren, het tekstdichten en het optreden serieuzer. Samen schreven ze enkele nummers (o.a. schreef Leendert de muziek voor het nummer “DODENMARSJE”, van de LP “Al wat verzwegen is”- 1968) en regelmatig werd er samen opgetreden. Na de Kweekschool-tijd is Peter, na een korte periode voor de klas, in het artiestenvak gestapt met het gevolg: een paar hitjes. Leendert durfde de onzekerheid niet aan en koos voor het onderwijs en heeft vanaf 1972 met kinderen met ernstige gedragsproblemen gewerkt. De muziek werd zijn grootste hobby.

Omdat Leendert nooit een groot virtuoos op een instrument is geweest, was het componeren op de computer met Cubase voor hem als componist dé uitkomst. Om het computerprogramma onder de knie te krijgen volgde hij lessen bij de producer Jan Doddema. Hieruit is een samenwerking ontstaan, waarbij de hobby van Leendert “behoorlijk uit de hand is gelopen” en zeer professioneel is geworden. De geschreven nummers werden in de studio van Jan Doddema(Studio9) uitgewerkt, ingezongen en op cd gezet, maar door het instorten van de platenmarkt kwam niet alles tot een distributie. Zo bleef een cd met allemaal nieuwe kinderliedjes, een cd met nieuwe sinterklaasliedjes en een cd met nieuwe kerstliedjes lang op de plank liggen.
Door de studio van Jan Doddema kwam Leendert in contact met André Kuik, Leonie Kuizenga, Jeremy Ebell en anderen.
Het muzikaal niveau lag inmiddels zo hoog, dat Leendert, Jan en André besloten om een nummer in te sturen voor het Nationaal Songfestival 2004. Dit werd het nummer “STORM”. Het nummer kwam door de voorselectie van Assen en eindigde daardoor landelijk bij de laatste 100 (van de 475 ingezonden nummers).
Leonie Kuizenga en Jeremy Ebell hadden ook besloten hun nummer “CHANGE”, ook gezongen door André Kuik,in te sturen en zoals we weten is dit nummer uiteindelijk op de 14e plek gekomen.Na het songfestival is er een single-cd uitgekomen van André Kuik met de beide nummers “CHANGE” en “STORM”. Voor het songfestival 2005 heeft Leendert twee nummers ingestuurd: “COME TO ME”, weer gezongen door André Kuik en “THE ECHO OF YOUR VOICE”. Helaas zijn deze beide nummers niet geselecteerd. Ook zijn ze tot nu toe niet op cd uitgebracht. Wel zijn ze te downloaden in de downloadshop van Leendert.

En dan in november 2005 worden toch een aantal sinterklaas-liedjes van Leendert op een cd gezet. Deze cd, “DE PEPERNOTENDANS”, wordt uitgebracht door de Stichting Sintcentrale en geproduceerd door Jan Doddema.
En in 2006 gaat het Sint Nicolaasfeest gewoon door: Stichting Sintcentrale brengt in samenwerking met Studio 9 een Sint Nicolaasfilm uit, getiteld “HET MYSTERIE VAN HET VERGETEN BOEK”. Van de 6 liedjes van deze film heeft Leendert er 3 geschreven.

Eind 2009, begin 2010 opent Leendert zijn eigen Downloadshop , waarop Kinderliedjes, Sinterklaasliedjes, Kerstliedjes en Popliedjes te beluisteren en te downloaden zijn.

Eind 2010 komt Leendert met een nieuwe Sinterklaas-cd: "December". Hierop staan 5 nieuwe Sinterklaasliedjes. Deze cd is te downloaden via de downloadshop van Leendert, maar ook via i-Tunes (zoeken op 'sinterklaas').

En direkt na de Sinterklaastijd presenteert Leendert zijn nieuwe kerst-single "Doe het licht maar uit". Op zoek naar een zangeres voor dit lied, kreeg Leendert van zijn buurvrouw te horen, dat haar dochter heel goed kon zingen. Na een auditie was het inderdaad al snel duidelijk: Seline is goed. Deze zangeres, die in 1987 is geboren, heeft 2 jaar pop en media in Leeuwarden gedaan. Van "Doe het licht maar uit" werd ook een videoclip gemaakt. Deze clip heeft een stadse sfeer (Groningen) en geeft een heel plezierig, warm en gezellig kerstgevoel. De clip werd gemaakt door Alexander, de jongste zoon van Leendert. Zowel de cd als de videoclip zijn te horen en te zien in de downloadshop van Leendert.  En natuurlijk rechtstreeks op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_gvPox9s28k

In 2012 is er een album in de downloadshop met liedjes die de laatste eer aan een overleden persoon brengen. 

In oktober 2014, Leendert is dan 65 jaar geworden, is de vernieuwde website klaar! Ook de inmiddels geschreven vele Slaapliedjes zijn nu ondergebracht bij de Downloadshop!  

Ook in oktober, voor de verjaardag van zijn oudste kleinzoon Thijmen, schrijft Leendert een boekje: "De Dieren Muziekgroep" en daarbij schrijft hij ook een liedje waarvan een videoclip door Leendert is gemaakt. Deze videoclip: "Dierenliedje" komt in 2015 uit op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_T4eyQpW0Ew

Op 31 juli 2016 stopt Legaldownload. Dat betekent voor Leendert, dat hij geen downloadshop meer heeft. Er wordt naar een oplossing gezocht!

Begin 2017 vindt Leendert de oplossing! Omdat het downloaden van muziek niet meer lucratief is, maar Leendert wel graag al zijn muziek wil laten horen, zet hij al zijn muziek op zijn website. Alle liedjes zijn in het geheel te beluisteren en gratis. De liedjes zijn onderverdeeld in: 'De laatste eer", "Kerstliedjes", "Kinderliedjes", "Sinterklaasliedjes", "Slaapliedjes" en "Songs". Verder zet Leendert zijn Youtube-filmpjes op zijn website. Omdat hij inmiddels ook verhalen schrijft, plaatst hij zijn boeken als e-boek op zijn website onder het kopje 'Boek-download', en gratis zijn deze boeken te downloaden en daarna te lezen op een e-reader, smartphone, tablet of pc.